Simtävlingar och simmare i Sverige

aquamagasin.se

En hemsida om Sveriges bästa simtävlingar och simmare

Är du liksom vi intresserade av simning? Simning är en ganska stor idrottsgren i Sverige och vi har en hel del framgångsrika simmare att skryta med. Vi tycker att det ska bli mer simning åt folket och vi vill även öka intresset för denna sport bland Sveriges befolkning.

Bland våra främsta simmare och simmerskor hittar du till exempel Therese Alshammar och Lars Fröberg och bland de största och bästa simtävlingarna finns bland annat Vansbrosimningen och Göta kanalsimmet. Oavsett om du själv är aktiv inom simning eller bara intresserad av simning så kommer du att hitta mycket läsvärd information här.

Simtävlingar

Vansbrosimningen är en simtävling som äger rum i juli varje år och den har funnits sedan 1950. Tävlingen är på 3 000 meter, varar 2 000 meter medströms och 1 000 meter motströms. Vansbrosimningen ingår också i En Svensk Klassiker, där du ska delta i fyra utvalda långlopp inom loppet av 12 månader.

Göta kanalsimmet är en simtävling som är bland de bästa i Sverige. Det finns olika sträckor att tävla i och tävlingen är öppen för alla från 5 år upp till 85 år. Både motionssimmare och tävlingssimmare kan delta i tävlingen vilket gör den extra rolig. Dessutom tar den plats i en fantastisk miljö.

Therese Alshammar och Emma Igelström

Therese Alshammar är den europeiska simmaren som genom tiderna tagit flest internationella mästerskapsmedaljer. Hon var aktiv inom simningen ända fram till år 2016 och hon har under sin karriär tagit ett flertal guldmedaljer både i VM och EM, samt många silver- och bronsmedaljer också. Hon är en mycket framgångsrik, svensk idrottare.

Emma Igelström är en annan prisbelönt simmerska från Sverige. Hon har tagit flera guld-, silver- och bronsmedaljer under sin karriär och har även satt flera världsrekord. Igelström tog en time-out från simningen redan 2004 på grund av att hon led av bulimi. Du kan läsa mer om henne i vår artikel.

Lars Frölander och Sarah Sjöström

En av våra bästa manliga simmare i Sverige är Lars Frölander, vars stora framgångar kom efter år 1992. Då var han med och tog OS-silver vid Sommar-OS i Barcelona. År 2000 får dock anses vara höjdpunkten i hans karriär då han både slog ett världsrekord och tog OS-guld.

Sarah Sjöström är en av 2010-talets mest framgångsrika simmerskor inom frisim och fjärilsim. Hon har tagit många VM- och EM-guld under sin karriär och hon har även plockat hem ett OS-guld. När hon tog OS-guldet satte hon även nytt världsrekord för grenen, som var 100 meter fjärilsim, med tiden 55,48 sekunder.

Varför skapade vi den här hemsidan?

Vi har skapat den här hemsidan för att dela med oss av vilka fantastiska simmare som Sverige har och har haft, samt om olika simtävlingar i Sverige. Det finns bra simtävlingar som även är öppna för motionssimmare ifall du vill prova på ett av dem. Vi kommer berätta mer om dem här på sajten.

Sammanfattning

Du har kommit till vår sajt som handlar om Sveriges bästa simmare och simtävlingar. Här kan du läsa inspirerande artiklar om våra framgångsrika, svenska simmare och även läsa om olika simtävlingar som finns i vårt avlånga land. Vi hälsar dig hjärtligt välkommen till oss och önskar dig mycket nöje.

Leave a Reply